Energeia

Energeia BV is uitgever van digitale informatiediensten (nieuws, data, opinie) voor de energiesector, opgericht in 1999. Sinds 2014 maken we deel uit van FD Mediagroep.

We verzorgen hoogwaardige informatiediensten voor en over de Nederlandse en Belgische markten voor elektriciteit, gas en renewables. Onze informatiediensten worden benut door een kleine 8.000 energieprofessionals. Ons sterke punt is eigen nieuwsgaring. Het team van vaste redacteuren beschikt over een uitgebreid netwerk en doet eigenhandig verslag van alle belangrijke ontwikkelingen in de markt. We geloven niet in gratis, maar in kwaliteit. Onze diensten kosten geld, maar leveren onze abonnees aanzienlijke kennisvoorsprong en tijdwinst op.

Wie we zijn

Wouter Hylkema, hoofdredacteur
De loopbaan van Wouter Hylkema (1977) startte buiten de journalistiek. Wouter studeerde af in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Meldde zich na een aantal jaren ingenieurswerk bij de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Energeia is sinds begin 2007 Wouters stek, waar hij in 2009 hoofdredacteur werd van Energeia Energienieuws. Na de overname door FDMG in 2014 kreeg hij bovendien de verantwoordelijkheid voor Energeia’s Energy Tracker.

David Duijnmayer, redacteur
David Duijnmayer (1981) is sinds 2010 redacteur bij Energeia Energienieuws. Daarvoor werkte hij onder meer als verslaggever voor de Provinciale Zeeuwse Courant, als literatuurrecensent voor Vrij Nederland en als freelance journalist voor verschillende opdrachtgevers. David studeerde cultuur- en wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht en volgde de postacademische opleiding journalistiek van Uitgeverij Wegener.

Jeroen Savelkouls, redacteur
Voor zijn komst naar Energeia Energienieuws werkte Jeroen Savelkouls (1978) zeven jaar als parlementair verslaggever voor Boerderij Vandaag (voorheen Agrarisch Dagblad) in Den Haag. In die hoedanigheid schreef hij dagelijks over de agrarische ontwikkelingen in de Nederlandse en Europese politiek. Voor diezelfde krant verzorgde hij daarvoor twee jaar de economieverslaggeving. Savelkouls studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en dagbladjournalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Katrijn de Ronde
Katrijn de Ronde (1978) begon in 2009 bij Energeia maar vertrok in 2011 naar Singapore. Na een aantal tropische jaren en een carrière als speechschrijver, mamablogger en correspondent Nederlands ondernemen keerde zij met veel genoegen in juni 2016 terug op haar oude stek. Katrijn studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en dagbladjournalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Sui-Ai Chen, marktanalist
Sui-Ai Chen (1986) werkt sinds maart 2013 als marktanalist bij de Energy Tracker, de nieuwste dataservice van Energeia. Sui-Ai studeerde Media, Informatie en Communicatie bij de Hogeschool van Amsterdam en Media en Cultuur bij de Universiteit van Amsterdam. In het verleden heeft ze (stage-)ervaring opgedaan bij boekenuitgeverijen, online organisaties en bij de televisie. Ook schreef ze voor de Chinees-Nederlandse krant Asian News.

Mildred Hutten, uitgever
Mildred Hutten (1974) is sinds april 2015 uitgever van Energeia. Mildred studeerde Bedrijfskundige Economie in Amsterdam aan de Vrije Universiteit en is in 1998 haar loopbaan begonnen bij destijds VNU, tegenwoordig bekend als Sanoma Media. Daar heeft ze de functie van Marketing Manager bekleed voor diverse weekbladen, waaronder Viva en Margriet. Sinds 2012 is Mildred werkzaam bij FD Mediagroep en is naast haar uitgeefrol bij Energeia verantwoordelijk voor de marketing van de andere merken binnen FD Mediagroep.

Sander van Meurs, marketing manager
Sander van Meurs (1985) is sinds april 2015 marketing manager bij FD Mediagroep voor oa. Energeia. In eerdere functies bij diverse reclamebureaus en Graydon heeft hij sinds 2009 internationale marketingervaring opgedaan. Sander studeerde Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en Marketing aan de Vrije Universiteit. In zijn rol bij Energeia is Sander verantwoordelijk voor alle (online) marketing.

Roy Schuuring, manager sales & business development
Roy Schuuring (1964) kwam na zijn CIOS sportopleiding al snel in de commerciële wereld terecht. Hij bekleedde verschillende functies bij media- en grafische ondernemingen, voordat hij de stap naar zelfstandig ondernemer zette in 1995. Roy heeft diverse bedrijven gehad in de communicatie- en ICT- sector. In september 2013 heeft hij de overstap naar Energeia gemaakt waar hij als Manager sales & business development actief is.

David Waters, abonnementen / klantenservice (020 - 3445151)
Dave Waters (1965) studeerde Business Studies bij Hull College of Further Education. In Nederland heeft hij 13 jaar werkervaring in commerciële, logistieke en verkoop-functies bij onder andere Frans Maas, NEC Logistics, Ricoh Europe en Nextime. Sinds november 2009 is hij het scharnierpunt voor alle marketing gerelateerde zaken van Energeia. Dave is het aanspreekpunt voor abonnees van alle nieuwsdiensten.

Meer weten over onze abonnementen of telefonisch abonneren? Bel 020-3445151 of probeer Energeia Energienieuws 4 weken gratis.

Contactgegevens

Energeia BV
Prins Bernhardplein 173
1097 BL Amsterdam

 

Postbus 216
1000 AE Amsterdam

 

Tel: 020-3445150
Email: info@energeia.nl

 

Bankrekening
NL92INGB0008405451
BIC INGBNL2A
 

BTW: NL 8160.14.188.B.01

 

 

KvK Amsterdam 34119495

Routebeschrijving

Per auto
Neem afslag s112 vanaf de A10 Oost en sla onderaan de afrit (stoplichten) af naar links in de richting van Amsterdam Centrum. Na 1,9 km gaat u rechtdoor op de rotonde, tweede afslag. Rechts van u ziet u het gebouw van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. In dit gebouw is Energeia gevestigd.

Neem direct na de rotonde - en vlak voor het spoorviaduct - een kleine afslag naar rechts, rij vervolgens om het gebouw heen naar de achterzijde. Hier kunt u (betaald) parkeren in de parkeergarage van Café-Restaurant Dauphine.

Per trein
Stap uit op Amsterdam Amstel. Neem de uitgang en loop langs de taxi-standplaats. Recht voor u ziet u het gebouw van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. In dit gebouw is Energeia gevestigd.

Meer weten over onze abonnementen of telefonisch abonneren? Bel 020-3445151 of probeer Energeia Energienieuws 4 weken gratis.