Direct naar inhoud

Einde salderingsregeling: laat de bouwsector de hand in eigen boezem steken — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 8 augustus 2016
De inhoud van dit artikel is gemigreerd. Lijkt er iets mis te gaan, of onderdelen te missen? Neem dan contact met ons op.

Bouwend Nederland noemde vorige maand de salderingsdiscussie een ‘bom onder verduurzaming’. Aanleiding voor die ferme uitspraak was het uitstel van het Kamerdebat over onder meer de salderingsregeling tot na het zomerreces. Dat debat had voor duidelijkheid over het al dan niet voortbestaan van de salderingsregeling kunnen zorgen, meent Bouwend Nederland. De huidige onduidelijkheid creëert angst om te investeren en is daarmee een bom onder de duurzame doelstellingen. Bovendien moeten bestaande eigenaren van zonnepanelen niet onverwacht worden opgescheept met de nadelige gevolgen van afschaffing. Dat zou namelijk neerkomen op achteraf bestraffen van de duurzame koplopers, aldus Bouwend Nederland. Daarmee zit de belangenbehartiger op dezelfde lijn als organisaties als VEH, NVDE en Holland Solar. Allemaal willen ze duidelijkheid, maar dan wel de duidelijkheid dat aanschaf van zonnepanelen door huiseigenaren en corporaties aantrekkelijk blijft.

Nog geen abonnee? Abonneer u op Energeia Energienieuws en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot energeia.nl
  • Toegang tot het online archief met ruim 70.000 artikelen
  • Dagelijks de belangrijkste headlines per e-mail
  • Tweewekelijkse online uitgave Trilemma

 

Of log in via onderstaande knop: