Direct naar inhoud

Besmetting coronavirus bij Engie Zwolle

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 2 maart 2020

Energiebedrijf Engie heeft zo’n twintig medewerkers van een afdeling in Zwolle gevraagd voorlopig thuis te werken nu een collega besmet is met het coronavirus. Verdere stappen worden genomen in overleg met de GGD.

Het gaat om een vrouwelijke medewerker, die eind vorige week ziek werd. Afgelopen weekend werd in overleg met huisarts en GGD besloten om te testen op het coronavirus. De uitslag van die test kwam eind van de maandagmiddag: de medewerker heeft inderdaad het coronavirus onder de leden. Dat laat Engie-woordvoerder Michael Verheul weten.

Engie is een grote werkgever in Nederland, met verschillende vestigingen. Op de foto staat het hoofdkantoor van Engie in Parijs. De vrouw die mogelijk is besmet werkte in de IJsseltoren in Zwolle. (Bron: Getty Images)

Er werken ongeveer 300 mensen bij Engie Zwolle. De directe collega’s van de vrouw is gevraagd om thuis te werken, en ook aan mensen die al een kwetsbare gezondheid hebben is gevraagd om niet naar kantoor te komen. Verder mogen de medewerkers die zich zorgen maken over mogelijke blootstelling aan het virus in overleg met hun leidinggevende thuis werken. “Daar is vooralsnog nagenoeg geen gebruik van gemaakt”, zegt Verheul. Vergaderingen met externen zijn zoveel mogelijk verplaatst of afgezegd. Circa dertig mensen werken vandaag thuis, aldus de woordvoerder, waarvan zo’n twintig directe collega’s zijn.

De genomen maatregelen waren deze maandag preventief, omdat nog niet vast stond dat de vrouw daadwerkelijk was besmet met het coronavirus. Inmiddels is uit de test gebleken dat zij inderdaad het virus heeft opgelopen. Het bedrijf bereidde zich wel voor op de mogelijkheid dat het virus op de burelen rondwaart. “We zitten niet stil te wachten op de uitslag”, zegt Verheul. “We hebben scenario’s, die lopen we na, wat er dan moet gebeuren, wanneer dat moet gebeuren.” Nu definitief bekend is dat de medewerker is besmet met het nieuwe virus, wordt met de GGD overlegd over de vervolgstappen.

Dit artikel is in de loop van maandag 2 maart 2020 aangevuld met nieuwe informatie.