Over Energeia

Energeia lanceert Trilemma

Energeia breidt vanaf 1 juli 2018 het portfolio uit met de uitgave Trilemma. Dat is het opiniemagazine waarin in het scherpe geluid klinkt van energie-expert Sjak Lomme. Trilemma is de nieuwe naam van VrijhandelsOptiek, dat sinds 2004 bestaat. Met scherpe analyses, duidingen en opinies leverde de Vrijhandelsoptiek een bijdrage aan het oplossen van menig probleem. De energiemarkt staat niet stil en helaas blijven er nieuwe problemen opduiken die dringend aandacht vragen. Liefst brede aandacht. Door de samenwerking tussen de Vrijhandelsoptiek en Energeia wordt voor de Vrijhandelsoptiek de gewenste forse uitbreiding en relevantie van de lezerskring bereikt en bevestigt Energeia zijn positie van toonaangevende bron van informatie voor allen die bij de energiemarkt zijn betrokken.

Van VrijhandelsOptiek naar Trilemma

Deze samenwerking wordt aangegrepen om de VrijhandelsOptiek in een nieuw jasje te steken. Te beginnen bij de naam die de lading niet meer dekt. In 2004 vormde de liberalisering van de energiemarkt het leidende thema voor de VrijhandelsOptiek, inmiddels zijn er prangender kwesties dan toetreding tot de groothandelsmarkt. Omdat de tweewekelijkse uitgave voortaan bovendien door drie auteurs wordt verzorgd - naast Sjak Lomme zijn dat Paul Giesbertz en Alex Kaat - is het online magazine herdoopt tot Trilemma.

Schrijvers achter Trilemma

Trilemma is meer dan feiten. Biedt meer dan een mening. Het is geen herkauwer van bekende posities, maar levert de noodzakelijke stof tot nadenken. Het auteurstrio Sjak Lomme, Alex Kaat en Paul Giesbertz heeft een zeer scherpe geest, en weet, gevoed door een schat aan ervaring, als geen ander hoe de hazen lopen in energieland. Trilemma opent de ogen over tal van zaken. Ook over zaken waarvan u dacht dat u wel wist hoe de vork in de steel zat.

Trilemma verschijnt tweewekelijks

De tweewekelijkse online uitgave laat zien dat er dingen gebeuren, die bij nadere beschouwing niet zo logisch zijn als ze lijken. Dat dingen slimmer kunnen. Efficiënter. Dat gerenommeerde instellingen regelmatig de plank misslaan, of in elk geval de plank voller kunnen raken dan ze doen. Dat publiek geld verbrast wordt aan als innovatief voorgestelde proeftuinen die achterhaald blijken en bovendien van maatschappelijk nut gespeend. Trilemma ontmaskert lobby’s en duidt strategieën. Toezichthouders, netbeheerders, overheden, marktpartijen, alle gaan volgens dezelfde maatstaven tegen de lat. Met hun messcherpe observaties geven de auteurs u een overzicht van het schaakbord waarop de energiesector zijn stukken positioneert. Energieprofessionals die aan dit schaakbord willen plaatsnemen, die niet terugschrikken wanneer ze een spiegel wordt voorgehouden en die bereid zijn om écht iets te leren, kunnen niet zonder Trilemma.

Energeia

Over Ons

Energeia Energienieuws, onderdeel van FD Mediagroep (FDMG), bericht dagelijks over financieel-economische, politieke, juridische, sociale, technische en commerciële ontwikkelingen in de Nederlandse energiesector. Onafhankelijk en objectief. Een team van zes enthousiaste redacteuren stroopt elke dag de mouwen op om onze lezers te voorzien van energienieuws dat er toe doet. Onze lezers zijn energieprofessionals en variëren van energieleverancier tot milieulobbyist, van energieadviseur tot Tweede Kamerlid en van energienetbeheerder tot jurist. Energeia Energienieuws bestaat sinds 2000 en is nieuwsautoriteit in de energiesector.

Ons sterke punt is eigen nieuwsgaring. Het team van vaste redacteuren beschikt over een uitgebreid netwerk en doet eigenhandig verslag van alle belangrijke ontwikkelingen in de markt. We geloven niet in gratis, maar in kwaliteit. Onze diensten kosten geld, maar leveren onze abonnees aanzienlijke kennisvoorsprong en tijdwinst op.

Het team achter Energeia

Contact
1. Direct contact met de redactie via redactie@energeia.nl
2. Vragen over abonnementen? Mail abonnementen@energeia.nl
3. Info over de Energeia Energy Day, algemene zaken of marketing? Mail info@energeia.nl

1. Redactie

Dagelijks houdt de redactie onder leiding van Wouter Hylkema de vinger aan de pols van de energiesector.

Wouter Hylkema, hoofdredacteur

Wouter Hylkema

De loopbaan van Wouter Hylkema (1977) startte buiten de journalistiek. Wouter studeerde af in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Meldde zich na een aantal jaren ingenieurswerk bij de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Energeia is sinds begin 2007 Wouters stek, waar hij in 2009 hoofdredacteur werd van Energeia Energienieuws. Voor feedback en kritiek altijd te bereiken op wouter.hylkema[at]energeia.nl of op 020-3445154.

David Duijnmayer, redacteur

David Duijnmayer

David Duijnmayer (1981) is sinds 2010 redacteur bij Energeia Energienieuws. Daarvoor werkte hij onder meer als verslaggever voor de Provinciale Zeeuwse Courant, als literatuurrecensent voor Vrij Nederland en als freelance journalist voor verschillende opdrachtgevers. David studeerde cultuur- en wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht en volgde de postacademische opleiding journalistiek van Uitgeverij Wegener. Binnen de Energeia-redactie is David verantwoordelijk voor elektriciteitsnetbeheer.

Hans van der Lugt, redacteur

Hans van der Lugt

Hans van der Lugt is eind december 2016 toegetreden tot de redactie van Energeia Energienieuws. Van der Lugt startte zijn journalistieke loopbaan als correspondent van NRC Handelsblad en NOS Radio in Azië, waar hij in 1997 verslag deed van de klimaatconferentie in Kioto. Na elf jaar Japan keerde hij in 2006 terug naar Nederland en ging aan de slag als redacteur bij NRC Handelsblad met de portefeuille landbouw en internationale handel. Na enkele jaren te hebben gewerkt als schrijver en communicatieadviseur voor het bedrijfsleven, bracht de liefde voor journalistiek hem terug naar een nieuwsbureau. Hans is bij Energeia de man voor elektriciteitsproductie.

Jeroen Savelkouls, redacteur

Jeroen Savelkouls

Voor zijn komst naar Energeia Energienieuws werkte Jeroen Savelkouls (1978) zeven jaar als parlementair verslaggever voor Boerderij Vandaag (voorheen Agrarisch Dagblad) in Den Haag. In die hoedanigheid schreef hij dagelijks over de agrarische ontwikkelingen in de Nederlandse en Europese politiek. Voor diezelfde krant verzorgde hij daarvoor twee jaar de economieverslaggeving. Savelkouls studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en dagbladjournalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bij Energeia heeft Jeroen de portfeuille 'gas', of dat nu aardgas, groen gas, waterstofgas of nog weer ander gas is.

Katrijn de Ronde, redacteur

Katrijn de Ronde

Katrijn de Ronde (1978) begon in 2009 bij Energeia maar vertrok in 2011 naar Singapore. Na een aantal tropische jaren en een carrière als speechschrijver, mamablogger en correspondent Nederlands ondernemen keerde zij met veel genoegen in juni 2016 terug op haar oude stek. Katrijn studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en dagbladjournalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is bij Energeia het aanspreekpunt voor de industrie.

Joep Westerveld, redacteur

Joep Westerveld (1984) maakt sinds september 2020 deel uit van de Energeia-redactie. Daarvoor werkte hij voor het Financieele Dagblad, waar hij aanvankelijk schreef over internationaal zakendoen en vervolgens werkzaam was als opinieredacteur en eindredacteur. Daarnaast schreef hij nieuws- en achtergrondstukken over economie en ondernemen voor RTL Z, en was hij redacteur bij BNR Nieuwsradio, waar hij onder meer betrokken was bij het ondernemersprogramma BNR Zakendoen. Joep studeerde Sociale Geografie en Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide aan dezelfde universiteit een master Journalistiek.2. Service, Sales en Marketing

Heeft u vragen over uw abonnement? Wilt u een maatwerkafspraak voor uw bedrijf? Bent u op zoek naar een eventuele samenwerking op gebied van energiecongressen? Ons service-team Sales en Marketing staat voor u klaar.

Jessica Hellingman, account manager (06-45505654)

Jessica Hellingman

Jessica Hellingman (1988) is sinds april 2017 Account Manager bij Energeia. Zij fungeert als eerste aanspreekpunt voor Energeia-abonnementen. Jessica studeerde Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft veel ervaring opgedaan als beheerder van verschillende accounts binnen de Retail en uitzendbranche.

Meer weten over onze abonnementen of telefonisch abonneren? Bel 0800-0201890 of mail info@energeia.nl

Contactgegevens

Energeia BV

Prins Bernhardplein 173

1097 BL Amsterdam

Postbus 216

1000 AE Amsterdam

Tel: 020-3445150

Email algemeen: info@energeia.nl

Email abonnementen: abonnementen@energeia.nl

Bankrekening

NL92INGB0008405451

BIC INGBNL2A

BTW: NL 8160.14.188.B.01

KvK Amsterdam 34119495

Routebeschrijving

Per auto

Neem afslag s112 vanaf de A10 Oost en sla onderaan de afrit (stoplichten) af naar links in de richting van Amsterdam Centrum. Na 1,9 km gaat u rechtdoor op de rotonde, tweede afslag. Rechts van u ziet u het gebouw van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. In dit gebouw is Energeia gevestigd. Neem direct na de rotonde - en vlak voor het spoorviaduct - een kleine afslag naar rechts, rij vervolgens om het gebouw heen naar de achterzijde. Hier kunt u (betaald) parkeren in de parkeergarage van Café-Restaurant Dauphine.

Per trein

Stap uit op Amsterdam Amstel. Neem de uitgang en loop langs de taxi-standplaats. Recht voor u ziet u het gebouw van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. In dit gebouw is Energeia gevestigd.

Terug naar overzicht