Direct naar inhoud

PODCAST Over de groei die de thuisbatterij voorspeld wordt

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 11 oktober 2024

Het aantal thuisbatterijen gaat naar verwachting sterk groeien de komende jaren. Dat staat in het eerste Nationaal Smart Storage Trendrapport, dat deze week werd gepresenteerd.

Abonneer u nu meteen bij Spotify , Apple, of uw favoriete podcastplatform en luister elke week naar De Week van Energeia.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

Die presentatie gebeurde op het congres Noodzaak van Storage. Energeia-redacteur David Duijnmayer was daarbij en vertelt in deze podcast hoe het kan dat thuisbatterijen aan het begin staan van een “trend vergelijkbaar met die van de zonne-energiemarkt”.

In het nieuwsoverzicht bespreken presentator Sabine Sluijters (die deze week Ilse Akkermans vervangt) en hoofdredacteur Wouter Hylkema het maximumtarief dat minister Sophie Hermans (Klimaat en Groene Groei, VVD) op de warmtemarkt wil hanteren. Zij heeft daarvoor het wetsvoorstel voor de nieuwe warmtewet aangepast. Het tweede onderwerp is het grensheffingsmechanisme CBAM, dat de kosten van windturbines wel eens flink zou kunnen opdrijven.

Van links naar rechts: Wouter Hylkema, David Duijnmayer en Sabine Sluijters. (Foto: Energeia)

De Week van Energeia is dé podcast voor de energieprofessional, en voor iedereen die geïnteresseerd is in de actuele ontwikkelingen in de energiemarkt. Elke vrijdag praten redacteuren van Energeia u in een minuut of twintig bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de complexe energiewereld.

    Delen op sociale media