Direct naar inhoud

Over Energeia

Energeia BV is sinds 2000 uitgever van digitale informatiediensten (nieuws, data, opinie) voor de energiesector. Sinds 2014 maken we onderdeel uit van FD Mediagroep.

Over ons

Energeia Energienieuws, onderdeel van FD Mediagroep (FDMG), bericht dagelijks over financieel-economische, politieke, juridische, sociale, technische en commerciële ontwikkelingen in de Nederlandse energiesector. Onafhankelijk en objectief. Een team van zes enthousiaste redacteuren stroopt elke dag de mouwen op om onze lezers te voorzien van energienieuws dat er toe doet. Onze lezers zijn energieprofessionals en variëren van energieleverancier tot milieulobbyist, van energieadviseur tot Tweede Kamerlid en van energienetbeheerder tot jurist. Energeia Energienieuws bestaat sinds 2000 en is nieuwsautoriteit in de energiesector.

Service & contact

1. Direct contact met de redactie via email of via 020 344 5154

2. Vragen over abonnementen? Mail of bel 0800 – 020 1890

3. Info over de Energeia Energy Day, Energeia Energy Tour, algemene zaken of marketing? Stuur een e-mail naar onze algemene inbox, of bel 0800 – 020 1890.

4. Algemene service vragen of vragen over inloggen? Stuur een e-mail of bel naar het algemene service nummer: 0800 – 666 6667 (gratis), maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

Het team achter Energeia – de redactie

 • Wouter Hylkema

  De loopbaan van Wouter Hylkema (1977) startte buiten de journalistiek. Hij studeerde af in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Meldde zich na een aantal jaren ingenieurswerk bij de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Energeia is sinds begin 2007 Wouters stek, waar hij in 2009 hoofdredacteur werd van […]

 • David Duijnmayer

  David Duijnmayer (1981) is sinds 2010 redacteur bij Energeia Energienieuws. Daarvoor werkte hij onder meer als verslaggever voor de Provinciale Zeeuwse Courant, als literatuurrecensent voor Vrij Nederland en als freelance journalist voor verschillende opdrachtgevers. David studeerde cultuur- en wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht en volgde de postacademische opleiding journalistiek van Uitgeverij Wegener. Binnen de Energeia-redactie […]

 • Hans van der Lugt

  Hans van der Lugt is eind december 2016 toegetreden tot de redactie van Energeia Energienieuws. Van der Lugt startte zijn journalistieke loopbaan als correspondent van NRC Handelsblad en NOS Radio in Azië. Na elf jaar Japan keerde hij in 2006 terug naar Nederland en ging aan de slag als redacteur bij NRC Handelsblad met de […]

 • Joep Westerveld

  Joep Westerveld (1984) maakt sinds september 2020 deel uit van de Energeia-redactie. Daarvoor werkte hij voor Het Financieele Dagblad, waar hij aanvankelijk schreef over internationaal zakendoen en vervolgens werkzaam was als opinieredacteur en eindredacteur. Daarnaast schreef hij nieuws- en achtergrondstukken over economie en ondernemen voor RTL Z, en was hij redacteur bij BNR Nieuwsradio, waar […]

 • Katrijn de Ronde

  Katrijn de Ronde (1978) begon in 2009 bij Energeia maar vertrok in 2011 naar Singapore. Na een aantal tropische jaren en een carrière als speechschrijver, mamablogger en correspondent Nederlands ondernemen keerde zij met veel genoegen in juni 2016 terug op haar oude stek. Katrijn studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en dagbladjournalistiek aan de Erasmus […]

 • Sabine Sluijters

  Sabine Sluijters (1973) is sinds maart 2023 werkzaam bij Energeia waar zij schrijft over elektriciteitsopwek. Ontwikkelingen in de zonne- en windsector maar ook op het gebied van kern-energie, energie uit water, gas- kolen en biomassacentrales volgt zij op de voet. Zij heeft daarbij bijzondere interesse in ecologie en innovaties. Sabine werkte eerder bij onder meer […]

 • Jeroen Savelkouls

  Jeroen Savelkouls (1978) is freelancer die met enige regelmaat invalt op de redactie van Energeia. Het grootste gedeelte van de tijd is Jeroen echter actief als bruidfotograaf. Daarvoor is Jeroen jarenlang redacteur geweest bij Energeia, waar hij de portefeuille ‘moleculen’ onder zijn hoede had. Eerder werkte Jeroen als parlementair verslaggever voor Boerderij Vandaag (voorheen Agrarisch […]

 • Tijdo van der Zee

  Tijdo van der Zee (1978) is sinds 2011 als freelance redacteur betrokken bij Energeia. Buiten zijn werkzaamheden voor Energeia Energienieuws schrijft hij voor vakbladen in de bouw- en installatiewereld. Naast schrijvende journalist is Tijdo ook podcastmaker en hij produceerde onder meer twee seizoenen van de Energeia Carbon Podcast, over het Europese CO2-emissiehandelssysteem ETS en over […]

Abonnementen en sales-support

Wilt u een abonnement afsluiten, heeft u vragen over uw abonnement of wilt u een maatwerkafspraak voor uw bedrijf? Ons sales-supportteam en accountmanagers, onder leiding van Wendy Engel, staan voor u klaar. Wendy (wendy.engel@fdmediagroep.nl) is direct te bereiken op +31 (0)612927802. Haar collega Marc Veer (Marc.Veer@fdmediagroep.nl) is te bereiken op +31 (0)610099541.

Mochten zij niet bereikbaar zijn, dan verwijzen wij u graag naar ons algemene nummer: 0800 – 020 1890, ma-vrij 09.00 – 17.00 uur.

Sponsoren van evenementen & samenwerkingen

Energeia is naast de markt-leidende online nieuwsbron over energie en energietransitie tevens redactioneel verantwoordelijk voor enkele vooraanstaande congressen en evenementen in de energiesector.

Middels sponsoring van een evenement van Energeia verbindt uw organisatie haar merk aan een gerespecteerd platform met hoge authenticiteit en impact. Een Energeia event is bij uitstek geschikt voor organisaties die zich willen verbinden aan de actuele, journalistieke thema’s binnen de energiesector.

Ons salesteam onder leiding van Thomas Timmermans staat graag voor u klaar. Thomas is direct te bereiken op +31 (0)20 592 86 36 of per e-mail via Thomas.Timmermans@fdmediagroep.nl.

Voor overige vragen kunt u terecht bij de klantenservice van FD Mediagroep. Zij zijn bereikbaar via 0800 – 666 6667, maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur, en via klantenservice@fdmediagroep.nl.

Contactgegevens Energeia BV

Prins Bernhardplein 173
1097 BL Amsterdam
Postbus 216
1000 AE Amsterdam

Tel: 0800 – 020 1890
Email redactie: redactie@energeia.nl
Email algemeen: info@energeia.nl
Email abonnementen: abonnementen@energeia.nl

Bankrekening
NL92INGB0008405451
BIC INGBNL2A
BTW NL 8160.14.188.B.01

KvK Amsterdam 34119495

Routebeschrijving

Per auto

Neem afslag s112 vanaf de A10 Oost en sla onderaan de afrit (stoplichten) af naar links in de richting van Amsterdam Centrum. Na 1,9 km gaat u rechtdoor op de rotonde, tweede afslag. Rechts van u ziet u het gebouw van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. In dit gebouw is Energeia gevestigd. Neem direct na de rotonde – en vlak voor het spoorviaduct – een kleine afslag naar rechts, rij vervolgens om het gebouw heen naar de achterzijde. Hier kunt u (betaald) parkeren in de parkeergarage van Café-Restaurant Dauphine.

Per trein

Stap uit op Amsterdam Amstel. Neem de uitgang en loop langs de taxi-standplaats. Recht voor u ziet u het gebouw van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. In dit gebouw is Energeia gevestigd.