Direct naar inhoud

Aantal vacatures breekt record na record — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 3 mei 2022

Wederom is het aantal vacatures hoger dan ooit eerder gemeten in Energeia’s Arbeidsmonitor. “Het wordt een repeterende plaat”, zegt directeur Koen Willems van kWh People, het bedrijf dat de data levert voor de monitor. Zonnebedrijven zoeken naarstig naar monteurs.

Zonnebedrijf Enie zoekt honderd nieuwe medewerkers, liet het bedrijf weten bij aanvang van de campagne om die nieuwe “Enieanen” te vinden. Ook zonne-installatiebedrijf Zonneplan, nieuwkomer in het vacature-overzicht van kWh People en Energeia, heeft behoefte aan 76 nieuwe medewerkers. Alfen, Zelfstroom, SolarClarity zoeken ook twintig of meer collega’s. Sungevity en Solarfields hebben er ‘maar’ veertien of vijftien nodig.

Sla ingesloten LocalFocus-inhoud over
Ingesloten LocalFocus-inhoud overgeslagen

Dat is geen wonder, nu door de hoge energieprijzen zonnepanelen (en andere elektrische verduurzamingsartikelen zoals warmtepompen) ineens volop in de belangstelling staan. Tegelijkertijd voelen diezelfde bedrijven de effecten van de wereldwijde tekorten aan materialen en grondstoffen, waardoor levertijden oplopen. Branchevereniging Techniek Nederland waarschuwde recent dat die tekorten zelfs een grotere remmende factor zouden kunnen zijn dan de arbeidstekorten -en die zijn al nijpend.

Aantal vacatures kan afwijken

Een belangrijke kanttekening bij het turven voor deze Arbeidsmonitor is dat het aantal vacatures niet een-op-een gelijk hoeft te zijn aan het aantal personeelsleden dat bedrijven zoeken. Sommige vacatures worden één keer gepubliceerd, terwijl er misschien wel tien medewerkers nodig zijn met hetzelfde profiel. De vraag is mogelijk dus groter dan in deze cijfers is terug te zien.

Waarschuwing ACM

Volgens het UWV is inmiddels in vrijwel alle beroepsgroepen sprake van krapte. Van alle werkende Nederlanders werkt inmiddels 82% in een beroepsgroep waar krapte is. In het laatste kwartaal van 2020, iets meer dan een jaar geleden, was dat nog maar 38%. Op dat moment was het herstel van de coronadip in de energie- en installatiesector al ingezet.

De situatie is zo nijpend dat marktwaakhond Autoriteit Consument en Markt (ACM) bedrijven waarschuwt dat zij niet onderling mogen afspreken elkaars personeel met rust te laten. Dergelijke afspraken kunnen leiden tot lagere lonen en minder goede arbeidsvoorwaarden, en zelfs tot het wegnemen van prikkels tot innovatie en uiteindelijk een tragere energietransitie, staat in Het Financieele Dagblad te lezen. De krant schrijft dat het voorlopig bij een waarschuwing blijft.

Sla ingesloten LocalFocus-inhoud over
Ingesloten LocalFocus-inhoud overgeslagen

Koen Willems ziet dat de mobiliteit in de arbeidsmarkt weer iets toeneemt, na een stille coronaperiode en ondanks de oorlog in Oekraïne. “De paniek is er weer een beetje af.” Voor mensen die van baan wisselen is het “goed onderhandelen”, zegt hij. Wat helpt bij het werven is dat de sector maatschappelijk relevant is. “Wij merken dat mensen vanuit andere sectoren naar de onze bewegen.”

De hoge energieprijzen maken zonnepanelen een interessante investering. Als gevolg zijn zonnepaneelbedrijven naarstig op zoek naar installateurs. (Foto: Ricardo Gomez Angel/Unsplash)

Ook opleidingen staan in de belangstelling. Netwerkbedrijf Alliander gaat samenwerken met de Nijmeegse Radboud Universiteit om gezamenlijk master-, promotie- en postdoctrajecten aan te bieden. Ook bijvoorbeeld dienstverlener Eiffel breidt de eigen opleiding uit, waarin afgestudeerden worden klaargestoomd voor de energiesector door middel van talentenklassen.

Dergelijke programma’s bestaan al, onder andere van Talent voor Transitie dat eveneens jongeren opleidt, maar ook bijvoorbeeld de Refugee Talent Hub, die is gericht op vluchtelingen. De Nederlandse AI Coalitie heeft een gratis opleiding voor energieprofessionals die hen meer moet leren over de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in de energiesector.

Doekle Terpstra van Techniek Nederland pleitte bij Energeia zelfs voor een omvorming van het onderwijs, om beroepsonderwijs en algemeen vormend onderwijs op gelijke voet te zetten. Vakmanschap is niet iets uit het verleden, stelde hij, maar juist van de toekomst.

Sla ingesloten LocalFocus-inhoud over
Ingesloten LocalFocus-inhoud overgeslagen