Direct naar inhoud

Botlekgebied enkele uren opgeschrikt door grote brand — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 22 augustus 2017

Op de Esso-raffinaderij in het Botlekgebied bij Rotterdam is maandagavond brand uitgebroken. Op foto’s en filmpjes was te zien dat er stevige vlammen uit het complex slaan en een dikke rookwolk boven de raffinaderij hangt.

Tegen middernacht gaf de brandweer het sein de brand onder controle te hebben. Het gebied is niet ontruimd en er zouden geen slachtoffers zijn gevallen. Wel moesten omwonenden hun ramen en deuren gesloten houden.

Raffinaderij
Het gaat om een brand die maandagavond ontstond in een fornuis, zo liet een Esso-woordvoerder weten tegenover verschillende media. Vanaf deze locatie, waar lichtere olieproducten als benzine worden gemaakt, breidde het vuur zich uit over het terrein. Op de raffinaderij van Esso (ExxonMobil) wordt olie omgezet in brandstoffen als diesel, benzine en kerosine en in grondstoffen voor de chemische industrie.