Direct naar inhoud

Paul van Son wordt topman bij Desertec — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 23 oktober 2009
De inhoud van dit artikel is gemigreerd. Lijkt er iets mis te gaan, of onderdelen te missen? Neem dan contact met ons op.

Paul van Son wordt de topman van Desertec. Desertec is een project waarbij een consortium van 12 partijen een enorme zonnecentrale in de woestijn van Noord-Afrikaanse en het Midden-Oosten willen bouwen, die groot genoeg zou moeten worden om in 15% van de Europese energiebehoefte te voorzien.Paul van Son. (bron: Econcern)

Diverse media berichten over deze benoeming van Van Son. Van Son is meer dan 25 jaar werkzaam in de energiesector, onder meer bij de Duitse tak van Essent en bij het ter ziele gegane Econcern. Deze vrijdagmiddag bleef Van Son onbereikbaar voor commentaar.

De vennootschap Desertec is opgericht door een aantal toonaangevende ondernemingen, zoals RWE, Eon, ABB en Siemens. De benoeming van Van Son wordt nog deze maand verwacht. Zijn eerste taak is het opstellen van een ondernemingsplan.