Direct naar inhoud

Genieten van de polder — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 25 februari 2013
De inhoud van dit artikel is gemigreerd. Lijkt er iets mis te gaan, of onderdelen te missen? Neem dan contact met ons op.

Als jeugdig ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken was ik in 1978 voor de eerste keer ministerieel vertegenwoordiger bij een Ser-commissie. Dat was de Commissie Sociaal-Economisch Beleid. Een zwaar gezelschap, dat werd voorgezeten door de toenmalige Ser-baas Jan de Pous. Ik luisterde ademloos naar de bevlogen betogen van vakbondsbonzen als Wim Kok en Herman Bode. Als EZ’er (wij waren er voor het bedrijfsleven!) probeerde ik iedere nuance op te vangen, die werkgeversvoormannen als Chris van Veen en Ad Dortland in hun bijdragen verwerkten. En dan de kroonleden… het neusje van de zalm van de hoogleraren macro-economie met de fameuze D.B.J. Schouten uit Tilburg in een glansrol. Ik was al heel blij als ik als ministerieel vertegenwoordiger het antwoord wist op een vraag die aan EZ werd gesteld. Ik genoot van de polder, leerde er heel veel en had oprecht respect voor deelnemers aan dit bloedserieuze spel.

Nog geen abonnee? Abonneer u op Energeia Energienieuws en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot energeia.nl
  • Toegang tot het online archief met ruim 70.000 artikelen
  • Dagelijks de belangrijkste headlines per e-mail
  • Tweewekelijkse online uitgave Trilemma

 

Of log in via onderstaande knop: