Direct naar inhoud

Nul op de meter woningen: overdrijven doet meer kwaad dan goed — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 10 juli 2015
De inhoud van dit artikel is gemigreerd. Lijkt er iets mis te gaan, of onderdelen te missen? Neem dan contact met ons op.

In de ijver om werk te maken van duurzaamheid worden vaak termen gebruikt die goed in het gehoor liggen en lang blijven hangen. Dat kan functioneel zijn bij het op gang brengen van gewenste ontwikkelingen. Echter, de overdrijving die vaak in die termen is opgenomen kan op termijn juist schade aan de goede zaak toebrengen. De overdrijving draagt namelijk bij aan het creëren en/of in stand houden van misverstanden en misverstanden kunnen leiden tot verkeerde keuzes. Een voorbeeld van zo’n term is de zogenaamde ‘nul op de meter woning’. De meter staat namelijk helemaal niet op nul. ’s Zomers draait die fors de ene kant op en ’s winters de andere kant. Als daarbij ook gestreefd wordt naar met zonnepanelen compenseren van gas of elektriciteit nodig voor verwarming, dan gaat het per woning om aanzienlijke volumes.

Nog geen abonnee? Abonneer u op Energeia Energienieuws en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot energeia.nl
  • Toegang tot het online archief met ruim 70.000 artikelen
  • Dagelijks de belangrijkste headlines per e-mail
  • Tweewekelijkse online uitgave Trilemma

 

Of log in via onderstaande knop: