Direct naar inhoud

Energeia lanceert nieuwspodcast ‘De Week van Energeia’

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 16 september 2022

De Week van Energeia is een nieuwe podcast van Energeia en dé podcast voor de energieprofessional. Elke vrijdag praten redacteuren van Energeia u in een kwartier bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de complexe energiewereld. Presentatie: Ilse Akkermans. Co-host: Wouter Hylkema, hoofdredacteur van Energeia.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

We hebben het in de eerste aflevering over het ingrijpen van de Europese Commissie in de Europese energiemarkt. Woensdag maakte de Commissie een serie tijdelijke plannen openbaar. Redacteur Joep Westerveld volgde de ‘Staat van de Unie’-speech van commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de presentatie van de voorstellen door vice-voorzitter Frans Timmermans. In de eerste ‘De week van Energeia’ vertelt Joep over de plannen, en hoe deze ontvangen zijn.

De afleveringen van Energeia’s nieuwspodcast hebben de volgende opbouw. Eerst kijken Ilse Akkermans en Wouter Hylkema terug op drie relevante nieuwsonderwerpen van de afgelopen week. Deze week zijn dat de update die het kabinet gaf over het Bescherm- en Herstelplan Gas; het advies van het College van Rijksadviseurs (CRA) over de manier waarop tegen de ontwikkeling van energie-infrastructuur moet worden aangekeken; en het overleg tussen energieleveranciers en het kabinet over hoe voorkomen kan worden dat huishoudens deze winter worden afgesloten als gevolg van betalingsproblemen door de hoge energieprijzen.

Van links naar rechts: Wouter Hylkema, Joep Westerveld en Ilse Akkermans. (Foto: Energeia)

Wij hopen met deze nieuws-podcast, die is gericht op u als lezer maar om te beginnen ‘buiten de betaalmuur’ beschikbaar komt, tegemoet te komen aan de wens die veel abonnees hebben geuit om wekelijks in de auto, tijdens het hardlopen of onder het strijken bijgepraat te worden over het relevante energienieuws. Laat ons weten wat u ervan vindt! U kunt ons bereiken op podcast@energeia.nl.

Abonneer u nu meteen bij Spotify of Apple, en luister elke week naar De Week van Energeia.