Direct naar inhoud

MEDEDELING VAN DE REDACTIE Energiemarkt onderworpen aan scherpe analyse

Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 9 maart 2004
De inhoud van dit artikel is gemigreerd. Lijkt er iets mis te gaan, of onderdelen te missen? Neem dan contact met ons op.

Nieuws en analyse hebben elkaar gevonden in de energiewereld. De Energie Data Maatschappij en Nieuwsbureau Energeia slaan vanaf 9 maart de handen ineen om professionals in en rond de Nederlandse energiesector te voorzien van hoogwaardige analyses van het actuele energienieuws.

Als onafhankelijke energievermogensbeheerder helpt Energie Data Maatschappij (E.D.Mij) grote afnemers met het optimaliseren van hun energiebehoefte. De marktinzichten die daarbij worden opgedaan, worden sinds 2001 gebruikt in een tweewekelijkse nieuwsbrief, waarin de deskundigen van E.D.Mij op originele en pakkende wijze de ontwikkelingen in de turbulente Nederlandse energiewereld becommentariëren.

Deze nieuwsbrief, Energie Data Meningen, was tot op heden alleen beschikbaar voor relaties van de Energie Data Maatschappij. Via Nieuwsbureau Energeia kan de gehele energiemarkt nu kennis maken met de scherpe pen van de marktspecialist. De eerste PDF-nieuwsbrief is nu via de website van Energeia (www.energeia.nl/energiedatameningen) gratis te downloaden. Energeia brengt dagelijks onafhankelijk energienieuws en is een van de weinige succesvolle betaalde internetnieuwsdiensten van Nederland.

Energie Data Maatschappij en Nieuwsbureau Energeia richten zich met Energie Data Meningen op energieprofessionals die niet alleen van de hoed en de rand moeten weten, maar die zich temidden van de razendsnelle ontwikkelingen in de energiemarkt ook beroepsmatig moeten afvragen waar het nu allemaal naar toe gaat. Het team van E.D.Mij-analisten geeft dat inzicht, zakelijk en to-the-point.

“E.D.Mij levert als onafhankelijke partij in de markt goed onderbouwde opinies met heldere, onafhankelijke standpunten over de zaken die de Nederlandse energiemarkt bezighouden”, aldus Loek Caris, directeur van Energeia. “De analyses van E.D.Mij vormen voor ons een gewaardeerde aanvulling op ons eigen dagelijkse nieuwsaanbod.”

“Energeia levert ons als ‘dagelijkse krant voor energieland’ een sterk platform waarmee wij ons lezerspubliek kunnen vergroten tot de gehele Nederlandse energiesector in de breedste zin des woords”, zegt Sjak Lomme, director strategy and analysis van E.D.Mij. “Onze mix van goed-geïnformeerde analyse en krachtige stellingname zal de veeleisende lezers van Energeia prikkelen, uitdagen en soms ook provoceren.”

Energie Data Maatschappij (E.D.Mij) is een onafhankelijke onderneming voor energievermogensbeheer die sinds 2000 actief is in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. E.D.Mij verzorgt energievermogensbeheer voor industriële grootverbruikers en producenten van energie en ondernemingen met een grote energiegevoeligheid en flexibiliteit in vraag en productie. E.D.Mij is actief in de sectoren chemie, staal, afval, voedsel en papier.

Nieuwsbureau Energeia is het onafhankelijke persagentschap voor de Nederlandstalige elektriciteits- en aardgassector. Opgericht door financieel-economische journalisten, bericht Nieuwsbureau Energeia sinds 2000 vanuit Amsterdam op professionele en onafhankelijke wijze over de snel voortschrijdende liberalisering in deze sectoren. Nieuwsbureau Energeia verzorgt, dag-in-dag-uit, Nederlandstalig actueel nieuws voor organisaties die professioneel actief zijn in de Nederlandse en Vlaamse energiesector.