Direct naar inhoud

Personeelswisselingen in de energiesector — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 30 juni 2023

In deze Personalia-rubriek geeft de redactie van Energeia Energienieuws een overzicht van relevante personeelswisselingen, gewonnen prijzen, promoties en ander persoonsgebonden nieuws uit de energiesector.

Martin Heerma. (Foto: Giga Storage)

Energieopslagbedrijf Giga Storage heeft Martin Heerma benoemd als nieuwe chief financial officer (CFO). Heerma was hiervoor werkzaam als plaatsvervangend directeur bij het Ministerie van Financiën, en was in die hoedanigheid onder andere verantwoordelijk voor de financiering van de Nederlandse staatsschuld. Daarvoor was hij in verschillende rollen werkzaam bij De Nederlandse Bank (DNB). Heerma neemt de CFO-rol over van Lars Rupert, die tot nog toe de functies van CCO en CFO combineerde. Rupert kan zich volgens Giga Storage nu “volledig gaan richten op de business cases en de verdere internationale uitrol van de organisatie”.

Cécile Cluitmans. (Foto: Michel Porro)

Cécile Cluitmans wordt per 1 juli algemeen directeur en bestuursvoorzitter van Arcadis Nederland. Zij neemt deze rol over van Lidewij de Haas, die een functie buiten de advies- en ingenieursorganisatie heeft geaccepteerd. Cluitmans gaat haar nieuwe rol combineren met haar huidige functie van directeur van de divisie Places. Cluitmans heeft een lange loopbaan binnen Arcadis in verschillende leidinggevende posities op het gebied van verkeer en vervoer en planstudies. Ook was ze zes jaar lang bestuurder bij Stichting Lovinklaan, de grootste aandeelhouder van het bedrijf. Sinds juli 2018 maakt Cluitmans deel uit van de directie van Arcadis Nederland. De driekoppige raad van bestuur van Arcadis Nederland bestaat naast Cluitmans verder uit Niels Schallenberg, directeur resilience en Tanya Sancisi, directeur mobility.

Susanne van Suylekom. (Foto: Lize Kraan)

Susanne van Suylekom verkast vanaf volgende maand van Vattenfall naar HVC. Bij Vattenfall werkte zij als stakeholdermanager op het gebied van de warmtetransitie, bij HVC gaat zij aan de slag als programma manager wijkaanpak. Voor de overstap naar het bedrijfsleven was Van Suylekom werkzaam bij Klimaatbureau Hier als programmamanager warmtetransitie. In haar functie bij Hier werd Van Suylekom ook wel ‘miss warmtepomp’ genoemd; dat is ook haar twitternaam. Naast haar werk in de warmtesector heeft Van Suylekom ook verschillende bestuursfuncties vervuld, onder andere bij de Stichting Eigen Gezicht, de D66 thema-afdeling duurzaam, en de Energie Coöperatie Bunnik.

Tom Mikunda. (Foto: BP)

Tom Mikunda start begin juli als regulatory manager CCS bij BP. In zijn nieuwe rol zal hij de ambities van het bedrijf op het vlak van CCS door het groeiende aantal relevante beleidsontwikkelingen in Europa helpen sturen. Mikunda is al meer dan tien jaar actief op het gebied van CCS, onder andere bij ECN en TNO. Hij stapt over naar BP vanuit zijn huidige rol als senior beleidsadviseur bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.