Direct naar inhoud

PODCAST ‘Bedrijven moeten belang krijgen bij de energietransitie’ — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 26 juni 2019

Op Energeia Energy Day 2019 ging het vorige week donderdag over de energietransitie, over visie en de over toekomst. Over industrie, consumenten en de overheid. Over systeemintegratie, maatschappelijk draagvlak en ondernemerschap. Gedurende de dag interviewde dagvoorzitter Roelof Hemmen twee sprekers over hun kijk op de energiewereld van nu, en op die van morgen. Van deze gesprekken maakten we een podcast. Vandaag: Kees van der Leun, director utilities and energy companies bij Navigant, over het energiesysteem van morgen.

Hebben we in 2050 een emissieloos energiesysteem? Ja, antwoordt Van der Leun zonder terughoudendheid. Dat systeem zal net zo comfortabel en betrouwbaar zijn als het huidige systeem, meent de Navigant-directeur. Of het ook net zo betaalbaar is als nu, vindt Van der Leun een lastige vraag. Luister naar dit boeiende gesprek over aanstaande ontwikkelingen in de gebouwde omgeving, de industrie en de transportsector. Over CO2-opslag en waterstof. Bio-methaan en warmtepompen. Kortom: een veelomvattend gesprek over de energietransitie.

Kees van der Leun op Energeia Energy Day 2019. (Foto: Bastiaan Heus)