Direct naar inhoud

PODCAST Hoe de EU de uitstoot van methaan bevecht

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 31 mei 2024

De Europese lidstaten hebben ingestemd met regels voor het opsporen en reduceren van de uitstoot van methaan. Het terugdringen van methaanemissies bij met name gas- en oliewinning is een thema, omdat methaan als broeikasgas in de atmosfeer een veel groter effect heeft op klimaatverandering dan CO₂.

Abonneer u nu meteen bij SpotifyGoogle of Apple, en luister elke week naar De Week van Energeia.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

Nederland is al een aantal jaar bezig met het terugdringen van methaanemissies – methaan is hetzelfde als aardgas. Inmiddels zit de Nederlandse olie- en gasindustrie naar eigen zeggen op een reductie van bijna 70%. Energeia-redacteur Hans van der Lugt geeft tekst en uitleg in de studio.

Hoofdredacteur Wouter Hylkema licht in gesprek met Ilse Akkermans toe waarom ondernemers vorig jaar met €4,4 mrd bijna een kwart meer investeerden in energiezuinige technieken dan het jaar ervoor. En hoe het kan dat warmteopslagprojecten zo belangrijk zijn voor het verduurzamen van het energiesysteem, maar pioniers toch het hoofd nauwelijks boven water houden.

Van links naar rechts: Wouter Hylkema, Hans van der Lugt en Ilse Akkermans. (Foto: Energeia)

De Week van Energeia is dé podcast voor de energieprofessional, en voor iedereen die geïnteresseerd is in de actuele ontwikkelingen in de energiemarkt. Elke vrijdag praten redacteuren van Energeia u in een minuut of twintig bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de complexe energiewereld.

Delen op sociale media