Direct naar inhoud

PODCAST Hoe het Rijk groene bedrijventerreinen stimuleert

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 5 april 2024

Het schiet niet op met het verduurzamen van bedrijventerreinen. Het kabinet roept daarom nu een speciale werkgroep in het leven. Die werkgroep moet voorkomen dat ministeries langs elkaar heen werken en het voor ondernemers makkelijker maken om te verduurzamen.

Abonneer u nu meteen bij SpotifyGoogle of Apple, en luister elke week naar De Week van Energeia.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

Energeia-redacteur Joep Westerveld duidt in deze aflevering van De Week van Energeia hoe het komt dat er nauwelijks bedrijventerreinen zijn die serieus werken aan verduurzaming en hoe het kabinet samenwerking op die terreinen wil stimuleren.

In het nieuwsoverzicht bespreken Ilse Akkermans en Wouter Hylkema hoe het komt dat warmte in Nederland twee tot drie keer zo duur is als in andere landen, een conclusie van onderzoeksorganisatie TNO. Waarom het volgens het RIVM tijd wordt dat Nederland landelijk beleid ontwikkelt voor het veilig plaatsen van batterijsystemen. En waarom het noodzaak lijkt dat het rijk deelneemt in nieuwe kerncentrales.

Joep Westerveld (links) en Ilse Akkermans. (Foto: Energeia)

De Week van Energeia is dé podcast voor de energieprofessional, en voor iedereen die geïnteresseerd is in de actuele ontwikkelingen in de energiemarkt. Elke vrijdag praten redacteuren van Energeia u in een minuut of twintig bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de complexe energiewereld.

Delen op sociale media