Direct naar inhoud

PODCAST Klimaatbeleid moet scherper, wat staat op het menu?

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 22 maart 2023

Het doel van 60% CO₂-reductie in 2030, waar Rutte IV op koerst, ligt nu nog buiten bereik. Het IBO-rapport schetst een menukaart met mogelijkheden om dit doel wél te halen. Wat staat er op de kaart, en wat betekenen de maatregelen? Laetitia Ouillet neemt de luisteraar mee door het hele rapport.

Energierapporten zijn verplichte kost voor iedereen die de energietransitie wil begrijpen. Maar waar haal je de tijd vandaan om die studies tot aan de voetnoten door te lezen? Daar heeft Energeia de oplossing voor: Voetnoten, de podcast waarin complexe rapporten, studies en droge teksten helder en begrijpelijk worden besproken door energiedeskundige Laetitia Ouillet en Sabine Sluijters.

Ouillet gaat deze derde aflevering de honderd pagina’s van het IBO-rapport door, plus de bijlagen en fiches. Het advies, dat duidelijk maakt met welke extra maatregelen de 60% CO₂-reductie in 2030 binnen bereik komt, werd vorige week gepubliceerd door het interdepartementaal beleidsonderzoek (IBO) klimaat, een ambtelijke werkgroep onder leiding van Laura van Geest, de bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. Ouillet bespreekt in detail de adviezen voor de gebouwde omgeving, landbouw en -gebruik, mobiliteit, industrie en elektriciteitsproductie, en voorziet in context en duiding.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

Abonneer u nu meteen bij Spotify, Google of Apple, en luister elke maand naar Voetnoten: taaie rapporten in drie kwartier uitgelegd.