Direct naar inhoud

PODCAST Op zoek naar maatschappelijke relevantie in de tweede helft van je carrière — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 28 juni 2018

Op Energeia Energy Day 2018 ging het over politiek, visie en de toekomst. Over industrie, consumenten en de overheid. Gedurende de dag interviewde dagvoorzitter Roelof Hemmen enkele sprekers over hun kijk op de energiewereld van nu, en op die van morgen. Vandaag: Manon van Beek, tot voor kort directeur Accenture Nederland en vanaf 1 september CEO van Tennet.

Manon van Beek op Energeia Energy Day 2018. (Foto: Sander Nieuwenhuys)

Hoewel ze dat ook bij Accenture nastreeft, is maatschappelijke relevantie een belangrijke reden geweest voor Manon van Beek om over te stappen van het commerciële adviseurswerk naar bestuursvoorzitter bij een staatsbedrijf. “Misschien is het ook de tweede helft van je carrière. Ik heb een hoop geleerd, een hoop gekregen, en daar wil ik nu volle verantwoordelijkheid voor nemen in de tweede helft.”

Innovatie is één van de rode draden door de eerste helft van Van Beeks carrière. Wat zijn de belangrijkste voorwaarden om innovatie te laten ontstaan? “Visie. Ik denk dat het heel belangrijk is dat als je gaat innoveren, dat je gaat nadenken over in welke behoefte van mensen zijn we met elkaar aan het voorzien. Dus in het vakgebied van Tennet: het gaat over duurzame en betaalbare energie. Vertrouwen is denk ik ook een heel belangrijke. Niet op een manier dat je het allemaal zeker weet met elkaar, maar dat je als leider onzekerheden kunt managen en daar verantwoordelijkheid voor kunt nemen.”