Direct naar inhoud

PODCAST Over de verhitte discussie over warmtenetten

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 29 maart 2024

Deze week overheerste de onvrede over de warmtetarieven het energienieuws. De ontwikkelingen volgden elkaar daar snel op: van woningcorporaties die voorlopig maar weer cv-ketels in sociale huurwoningen hangen, demissionair minister Jetten die sleutelt aan de berekening van warmtetarieven en woensdag een Kamerdebat.

Abonneer u nu meteen bij SpotifyGoogle of Apple, en luister elke week naar De Week van Energeia.

Energeia-redacteur Katrijn de Ronde volgde alle gebeurtenissen en doet in de podcast verslag. Het is complexe materie die over het algemeen stoelt op een lange historie. De eindconclusie na een tumultueuze week: de warmtemarkt bevindt zich nog altijd in troebel vaarwater.

In het nieuwsoverzicht bespreken Joep Westerveld en Wouter Hylkema de levensduurverlenging van kerncentrale Borssele. het politieke besluit deze langer open te houden betekent nog niet dat dit ook zomaar kan, bleek uit een Kamerbrief van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen en minister Rob Jetten. Ook: de investeringen van het Rijk in CCS-project Porthos zijn doelmatig en doeltreffend. Ze helpen namelijk de klimaatdoelen te halen tegen een acceptabele prijs. En toch doet het Rijk zichzelf tekort, concludeert de Algemene Rekenkamer. En netbeheerder Enexis heeft de afgelopen maanden een test gedaan met mobiele batterijen om netcongestie beter te kunnen managen in de winter.

Van links naar rechts: Wouter Hylkema, Katrijn de Ronde en Ilse Akkermans. (Foto: Energeia)

De Week van Energeia is dé podcast voor de energieprofessional, en voor iedereen die geïnteresseerd is in de actuele ontwikkelingen in de energiemarkt. Elke vrijdag praten redacteuren van Energeia u in een minuut of twintig bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de complexe energiewereld.

Delen op sociale media