Direct naar inhoud

PODCAST Over het angstbeeld van ministers in de meterkast

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 26 januari 2024

Zonder extra maatregelen krijgen de komende zes jaar anderhalf miljoen kleinverbruikers te maken met problemen door het overvolle laagspanningsnet. Demissionair minister Rob Jetten kwam daarom met een Actieagenda om hier iets aan te doen.

Abonneer u nu meteen bij SpotifyGoogle of Apple, en luister elke week naar De Week van Energeia.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

Dat het aanpakken van netcongestie belangrijk is en haast heeft, daar is de Tweede Kamer het van links tot rechts wel over eens. Voor het Tweede Kamerdebat over netcongestie deze week, riep GroenLinks-PvdA op tot meer solidariteit en pleitten de netbeheerders voor een spitstarief. De Actieagenda van Jetten vormde woensdag de rode draad in een debat met de energiewoordvoerders van de Tweede Kamer. Joep Westerveld volgde het debat en doet verslag.

In het nieuwsoverzicht bespreken presentator Ilse Akkermans en hoofdredacteur Wouter Hylkema waarom demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken, CDA) anders dan de Tweede Kamer geen aparte aanpak wil van enkelglas in huurwoningen. Ook wordt het topjaar voor warmtepompen besproken, en waarom het na het vierde kwartaal van 2023 aan glans verloor. En Exasun, een Nederlandse producent van gebouw-geïntegreerde zonnepanelen, is failliet. Stagnerende nieuwbouw en concurrentie uit China deden het bedrijf de das om.

Van links naar rechts: Wouter Hylkema, Joep Westerveld en Ilse Akkermans. (Foto: Energeia)

De Week van Energeia is dé podcast voor de energieprofessional, en voor iedereen die geïnteresseerd is in de actuele ontwikkelingen in de energiemarkt. Elke vrijdag praten redacteuren van Energeia u in een minuut of twintig bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de complexe energiewereld.

Delen op sociale media