Direct naar inhoud

Alle Ernst: een nieuwe opinierubriek bij Energeia

Geplaatst in genre:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 27 maart 2024

Ernst Japikse wordt vaste columnist van Energeia. Op maandelijkse basis zal hij – op persoonlijke titel – schrijven over zijn observaties en vaststellingen, verbazing en ergernissen.

Ernst Japikse. (Foto: EJ)

Japikse is al jaren actief in de energietransitie, afwisselend vanaf de publieke kant en de private kant. Sinds 2020 is hij algemeen directeur van Ennatuurlijk en daarnaast sinds 2021 voorzitter van Stichting Warmtenetwerk.

Die brede ervaring stelt hem in staat om zijn lezers een spiegel voor te houden. In zijn eerste column deze woensdag schrijft Japikse over de vele mensen die elke dag de mouwen opstropen om de energietransitie verder te brengen. “Zij doen dit werk omdat ze een betere wereld willen achterlaten. Dan is het eigenlijk te gek dat het zo fout gaat.”

Daarmee legt Japikse zijn eigen drijfveer bloot om columns te schrijven: ook hij wil de energietransitie laten slagen. Soms met humor, soms door een knuppel in het hoenderhok te gooien, maar altijd vanuit de overtuiging dat zijn woorden bijdragen aan die betere wereld. Dat is Alle Ernst.

Japikse is de tweede vaste columnist van Energeia, naast Laetitia Ouillet die tweewekelijks de column Uit de hoek verzorgt. Net als bij de columns van Ouillet, zijn de bijdragen in Alle Ernst bij publicatie uitsluitend voor abonnees leesbaar, om na een paar dagen voor iedereen beschikbaar te komen.

Ik kijk erg uit naar deze samenwerking tussen Energeia en deze uitgesproken professional. Ik hoop u ook!

Wouter Hylkema, Hoofdredacteur Energeia Energienieuws

Delen op sociale media